2010.11.29.
07:57

Írta: MissTeacher

CsodaKöd

 

Felnőtt fejjel megélni kamasz- és kora felnőtt kori álmokat fura érzés, mert az ember nem tud már a rózsaszín köd mögül nem kilátni. A felnőttel ez a baj. Nem képes hinni és csak lenni a csodában, a vele megtörténő jó dolgokat hajlamos még csírájában eltemetni, hajlamos elkezdeni félteni ideje korán, hajlamos a végtől félni a kezdet kezdetén, mert annyi mindent látott már, ami kiölte a hitet a lelke legmélyéből is. A hitet, hogy képes jól dönteni, jót cselekedni, jól szeretni embereket, a jót meglátni másokban, és hitet, hogy képes lesz kitartani önmaga és mások mellett, mert ezek ellenkezőinek sűrűjében éli minden napját.

 

Az élet törvényszerűségeken alapul. Ha süt a nap, meleg lesz. Ha pedig esik az eső, el fogok ázni. Ha sütök palacsintát, tuti 10-et megeszek, még melegen. Ha egyszer megbántok valakit, el is fogom veszíteni – még ha nem is teljesen, de egy darabját akkor is, talán örökre. Ezekben nem hiszünk, ezeket elfogadjuk, vagy belátjuk, vagy megéljük, de a „hiszek”-nek, a hitnek ezekhez semmi köze.

 

 

És mi lesz, ha hinni kezdek? Mi lesz, ha hinni kezdek Emberben, Szóban, Tettben, vagy csak szimplán a szememnek, a fülemnek, és elfogadom, hogy az amit látok, hallok, az mind igaz? Mi lesz akkor? Talán...

 

köd nélkül is hinni fogok a csodában.

 

https://www.youtube.com/watch?v=gs-4S4-L7bQ

P.S.: ...már hiszek!!!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kicsielet.blog.hu/api/trackback/id/tr422480379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása